Oldal kiválasztása

A taoista hagyomány úgy tartja, hogy a férfi egy jelentős hanyatláson ment keresztül a történelem során. Ez lényének több szintjén is megnyilvánul. Tantrikus fogalmakkal élve úgy is mondhatjuk, hogy elvesztette az alsó három csakrája feletti kontrollt. Eluralkodott rajta a félelem, elvesztette a szexuális erői feletti kontrollt, rabjává vált az ego által dominált hétköznapi tudatnak, az elmének.

Nagyon fontos momentum, hogy a Kali yugában a férfi elvesztette teremtő képessége feletti kontrollját, vagyis a keleti hagyományok által magmegtartásnak, szexuális kontinenciának, brahmachárya-nak nevezett állapotot, és innentől a női őserő polarizálása, kiegészítése elérhetetlen feladattá vált számára.
Ez óriási belső frusztráció forrása a férfiban, amit ez elmúlt néhány évezredben a nő erőszakos gyengítése, elnyomása, kontroll alatt tartása révén próbált kompenzálni.

Shri Rajneesh nagyon találóan magyarázza ezt a nagyon mélyén gyökerező problémát:

„Először is: a férfi egyszerre csak egyetlen orgazmusra képes, a nő viszont többre. Ez óriási probléma forrása.
A férfi azért fél a nőtől, mert az első orgazmus kiváltása után a nő még legalább fél tucat orgazmusra képes, amit ő képtelen kielégíteni. Ezért a férfi azt találta ki, hogy nem kell adni a nőnek egyetlen orgazmusra sem lehetőséget. Még attól az elképzeléstől is meg kell fosztani, hogy egyáltalán képes legyen az orgazmusra.

A második dolog: a férfi szexualitása helyi jellegű, genitális. Nem így a nőé. A nő szexualitása, érzékisége az egész testére kiterjed, így több időbe telik, míg belemelegszik, de még mielőtt ez megtörténne, a férfi már végzett is, és máris horkol. Évezredeken keresztül nők milliói éltek és haltak meg úgy szerte a világon, hogy sosem ismerték meg a természet legnagyszerűbb ajándékát: a szexuális gyönyört. Ez a férfi-ego védekező mechanizmusa.
A nő hosszú előjátékot igényel ahhoz, hogy izgalomba jöjjön, hogy az egész teste bizseregjen az érzékiségtől; és ha ez megtörténik, akkor ott a veszély, hogy mit kezdesz a többszörös orgazmusra való képességével?”

Share This

Megosztás

Oszd meg az oldalt az ismerőseiddel!