Oldal kiválasztása

A hétköznapi szexualitástól az extatikus gyönyörig hosszú az út… És egyben csodálatos. Hogyan lehet megtanulni a szexuális energia felfelé áramoltatását? Egyáltalán miért érdemes ezt megtanulni? Erről mesél egy tantrikus gyakorló.

Mikor és hogyan találkoztál a tantrával?

Három évvel ezelőtt szerelmes lettem egy tantrikus férfiba, és onnantól nem volt kérdés, hogy a tantrát gyakoroljam.

Milyen volt a szexualitásod akkoriban?

Átlagosnak mondható. Szerettem és élveztem a szeretkezést, de sokszor volt, hogy nem kívántam, csak a párom kedvéért mentem bele. Ezen a fogamzásgátló sem segített, ami köztudottan libidócsökkentő hatású. Szerencsére figyelmes és odaadó férfiakkal volt csak dolgom, de még így is előfordult, hogy nagyon rövidnek találtam az előjátékot, és csak akkor kezdtem igazán élvezni az együttlétet, amikor már éppen vége volt. A második, harmadik aktusnál éreztem azt, hogy „kezdek belejönni”, amikorra a párom már meglehetősen ki volt facsarva, és csak aludni vágyott.

És hogyan változott ez a tantrikus szeretkezéssel?

Lassan… Azt mondják, a nőknek könnyű megtanulni a tantrikus szeretkezést: két hét alatt el tudják sajátítani a szublimációt (az energiák felfelé áramoltatását), elég, ha csak a szívükre figyelnek. Nekem két évbe telt… De közben olyan örömökben volt részem, amiről korábban álmodni sem mertem. Vagy legfeljebb álmodni mertem. 🙂 Eleinte csak azt tanultam meg ízlelgetni, hogy nincs cél a szeretkezésben.

Hogy érted, hogy nincs cél a szeretkezésben?

Úgy, hogy az együttlét maga a lényeg, nem az orgazmus. A hagyományos szeretkezésben a pár egy cél felé tör, és ha valami miatt úgy alakul, hogy ezt nem érik el, mindketten frusztráltnak érzik magukat. Az egész szeretkezés alatt azon dolgoznak, hogy azt a néhány másodpercnyi csúcsot elérjék, és csalódottak, ha ez valamiért nem sikerül.
A tantrikus szeretkezésben viszont nincs cél, hanem maga az út a fontos: hogy a pároddal összeforrva élvezzétek a teljességet. Hogy egyszerűen csak elmerüljetek egymásban és az egyesülés örömében. És milyen érdekes, hogy éppen amikor lemondasz a célról, akkor a gyönyör nem várt csúcsai érkeznek el hozzád.

Milyen csúcsokra gondolsz?

Szeretkeztél már úgy, hogy a szerelmi extázis nemhogy csökkent volna, hanem éppen ellenkezőleg, órákon át egyre csak nőtt? Hogy körülbelül percenként orgazmusod van, egy szeretkezés alatt akár több száz? Volt már a szemedben orgazmusod? Vagy az ajkadon? Vagy a fülcimpádban? Mert ott is lehetséges. Lehetséges, hogy csakránként érezd a különböző orgazmusokat, ahogy az energia felfelé áramlik.

Ez jól hangzik. És mit kell ehhez tenni?

Talán az első, ahogy mondtam is, hogy a pároddal lemondjatok a hagyományos szeretkezésről, a hagyományos orgazmusról. Ehhez egyfajta bizalom szükséges az elején, mert kezdetben óhatatlanul úgy érzed, hogy lemondasz valamiről. Ilyenkor tudatosítani kell, hogy amit ehelyett megnyerhetsz, az minden álmodat felülmúlhatja majd – akár férfi vagy, akár nő.

Miért kell lemondani a hagyományos orgazmusról?

Azért, mert egy hagyományos orgazmusban az energia kifelé távozik a testből, tehát energiát vesztesz. A nőknél világos jele az energiaveszteségnek, ha az orgazmus után hirtelen eltűnik a szeretkezési vágyuk, és még az is rossz érzés, ha a csiklójukhoz hozzáérnek. Ellenben ha megtanulod az energiát megtartani és felfelé vezetni, akkor a vágy egyre csak fokozódik. Olyan, mintha lenne egy sokemeletes felhőkarcoló, aminek egy ideig mindig kiszálltál a második emeletén. Aztán egyszer csak elhatározod, hogy megnézed, milyen a kilátás a többi emeletről. Ehhez persze az kell, hogy ne szállj ki a másodikon, hanem legyen benned bátorság, kíváncsiság és bizalom, hogy elhagyd a megszokottat.

Neked ez könnyű volt?

Nem mondhatnám. Nagyon sokáig ott volt bennem a késztetés, hogy hagyjam „kirobbanni” az orgazmust. Tartottam-tartottam egy ideig, aztán akkora volt a vágy, hogy legyen valami csúcsélmény, olyan mély volt a régi berögződés, hogy elengedtem. És aztán huss – mintha elfújták volna az addig lobogó tüzet. Ez szinte fájt. Nekem nagyon sokszor kellett megélnem ezt a csalódást ahhoz, hogy elhiggyem, érdemes továbbmenni a többi emeletre. Azt mondják, más lányoknál ez sokkal hamarabb megy, sőt van, aki ösztönösen képes felfelé vezetni az energiát.

Ehhez persze olyan férfi is kell, aki szintén nem akar „kirobbanni”.

Nekem nagy szerencsém volt: a szerelmem egy tantrikus férfi, aki nagyon meg akarta tanulni a kontinens, azaz magmegtartó szeretkezést. Együtt is folyamatosan tanuljuk, de neki már volt is gyakorlata ebben, amikor mi találkoztunk. És nagyon türelmes volt velem: amikor még leküzdhetetlen volt a hagyományos orgazmus iránti vágyakozásom, hagyta – ugyanakkor gyengéden és következetesen biztatott, hogy gyakoroljunk tovább.

Miből áll maga a gyakorlás?

Két része van: maga a szeretkezés, és a szeretkezésen kívüli jógagyakorlatok. Ezek egyszerűen nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy valaki megtanulja felfelé vinni és átalakítani a szexuális energiát. Vannak bizonyos szublimáló hatású ászanák, amiket megtanítanak a jógaórákon. Ha egy kicsit is elhanyagolom ezeket a gyakorlatokat, rögtön észreveszem, hogy nehezebb kontrollálni az energiákat. Ezek egyszerűen hozzátartoznak annak az életéhez, aki a tantra útját járja.

És a szeretkezésben?

Ott nagyon fontos a lassúság. Ha elkezd az aktus felgyorsulni, akkor lassítani kell. Érdemes nagyon figyelni a másik jelzéseire: ha elkezdi kapkodni a levegőt, az világos jele annak, hogy megindult a „letöltődés” felé. A tantrában így nevezik a hagyományos, energiaveszteséggel járó orgazmust. Ezzel lehet kísérletezni: elmenni az orgazmus határáig, de nem menni bele. Ezzel fokozatosan kitolható a határ. Aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy alig mozdulsz, mégis orgazmusod van: nem olyan kirobbanó, mint régen, hanem finomabb és lágyabb. Amitől nem múlik el a tűz, hanem tovább fokozódik. És akkor elindulhat az a folyamat, amiről már beszéltem, és amiből még én is csak egy kis szeletet látok.

És mihez kezdesz azzal a rengeteg energiával, amit ilyen módon felhalmozol?

Ez a leglényegesebb kérdés. A tantra nem öncélú örömszerzés, hanem egy spirituális út. Ez az út nem kizárja, hanem eszközként felhasználja a szexuális energiát, de a végső cél nem elsősorban a gyönyör halmozása. Ha ezt az energiát felemeljük magasabb csakrákba, a lényünk magasabb szintjeire, lehetőségünk van rá, hogy ebből az energiából akár akaraterőt, szeretetet, magasabb tudatállapotokat éljünk meg. Gyakorlatilag minden további cselekedetünknek szolgálatába állíthatjuk: a szexuális energia egy hatalmas energiaraktár, amivel vagy élünk, vagy nem. Vagy kiürítjük, mert nem tudjuk felhasználni, vagy megtaláljuk a módját, hogy fűtőanyagként felhasználjuk magasabb rendű célok elérése érdekében.

N.L. írása

Share This

Megosztás

Oszd meg az oldalt az ismerőseiddel!