Oldal kiválasztása

Órákon át tartó merevedés és szeretkezés magömlés nélkül, karizmatikus férfierő és az ezekből fakadó önbizalom – ez mind osztályrészéül juthat annak a férfinak, aki a szexuális kontinenciát, vagyis a magmegtartó szeretkezést gyakorolja. Hogyan vezet ide az út, milyen nehézségeken át, és miért érdemes mégis megtanulni? Ezekről mesél egy tantra-gyakorló.

Miért akartad megtanulni a kontinenciát?

Először egy könyvben találkoztam a magömlés nélküli szeretkezés fogalmával, és azzal, hogy a szeretkezést akár hosszabb ideig és nagyobb mélységben is lehet gyakorolni, mint ahogy azt általában az emberek teszik. Szinte elképzelhetetlennek tűnt, amit a könyv írt, hogy kilencszer kilenc „szerető döfést” meg lehet valósítani magömlés nélkül.
Akkoriban nekem elég korai magömlésem volt, és úgy éreztem, nemigen tudok olyan gyönyört adni a kedvesemnek, amilyet szeretnék. Éppen amikor neki kezdett jó lenni az együttlét, már vége is volt. Úgyhogy elkezdtem vágyni rá, hogy megtanuljam ezt a módszert. Találtam ugyan könyveket, amik tartalmaztak különböző gyakorlatokat, de nem volt elég kitartásom hozzá, hogy ezek alapján elinduljak. Aztán sok évvel később úgy hozta a sors, hogy egy barátom postaládájába bedobtak egy szórólapot, ami azt ígérte, hogy itt megtanítják a tantrikus szeretkezést és a kontinenciát. Így kerültem ebbe a jógaiskolába.

Milyen volt a szexualitásod, mielőtt elkezdted gyakorolni a tantrát?

Mindig igyekeztem az előjátékot a lehető legjobban elnyújtani, hogy így okozzak minél nagyobb örömet a kedvesemnek, de aztán maga az együttlét ehhez képest aránytalanul rövid volt, körülbelül maximum negyed óra. Nagyon rossz volt azt érezni, hogy pont akkor ért véget egy aktus, amikor a nő kezdett volna „belemelegedni”, amikor nála éppen elkezdődött a folyamat. Az évek során ez egyre nagyobb frusztrációt okozott, hogy nem tudtam annyi gyönyört adni, mint amennyit szerettem volna.

Hogyan kezdted el a gyakorlást?

Amikor megismertem a transzmutáció és szublimáció folyamatait, és az ehhez kapcsolódó jógagyakorlatokat, elkezdtem gyakorolni ezeket.
Azután konkrétan a szeretkezés terén nagy szerencsém volt, mert lett egy tantrában járatos kedvesem. Ez hihetetlenül sokat segített: vele megtapasztaltam, hogy milyen érzés például két órán keresztül magmegtartóan szeretkezni. Milyen érzés, amikor már háromszor szeretkeztél, és nem vagy fáradt, hanem épp ellenkezőleg, kirobbanóan energikus vagy, és bármikor tudnád folytatni. Ilyenkor az emberben helyreáll egyfajta ősbizalom önmagával, a saját férfiasságával szemben. Ezek a tapasztalatok elég motivációt adtak a további gyakorláshoz.

Miért éri meg egy férfinak a kontinenciát megtanulni? Egyértelmű, hogy ez egy nehéz feladat, hiszen mélyen kódolva van a magömlés iránti vágy – mégis, mi az, ami miatt megéri?

Az egyik legfontosabb az önbizalom. A férfi valahol a lelke mélyén érzi, hogy a nőnek sokkal erősebb és sokkal mélyebben gyökerező a szexualitása. És fél, hogy nem lesz elég a nőnek, nem tud megfelelni neki. Mindez a félelem a kontinenciával megszűnik, és a férfi elkezdi igazi férfinak érezni magát, a frusztrációi feloldódnak.
A másik az energiaállapot kérdése. A maggal együtt tudvalevőleg az életenergia is távozik a testből: a férfi a magba gyűjti a lénye legjavát, hogy életerős utódokat tudjon nemzeni. Nem csoda, hogy napokba telik, mire egy magömlés után regenerálódik. A magmegtartó szeretkezés után azonban nem egy fáradt állapot következik, hanem a férfi frissnek, vitálisnak, önbizalommal telinek, boldognak érzi magát. Megszűnik az a fajta hullámzás, amelynek során összegyűlik az energia, aztán jön egy mélypont, majd megint összegyűlik, mígnem újból jön egy kioldódás. Ehelyett az egész egy felfelé ívelő folyamat lesz, amelynek során egyre intenzívebb állapotokat lehet megélni, és egyre energiával teltebbnek érzi magát az ember. Aki ezt megtapasztalta, az már nemigen vágyik a hagyományos szeretkezésre.

Igaz az, hogy a kontinenciát gyakorló férfiaknak különleges vonzerejük van?

Azt mondják, ha egy zsúfolt terembe belép egy férfi, aki gyakorolja a kontinenciát, a nők azonnal reagálnak rá, mert megérzik rajta ezt a plusz férfierőt. Mintha külön szenzoruk lenne rá. Ezt én is megtapasztaltam: azok a nők, akikről régebben azt gondoltam, hogy „megennének reggelire”, hirtelen elkezdtek közeledni hozzám. A kontinenciát gyakorló férfi számára tényleg kinyílik a világ, és elkezdi megtapasztalni, hogy még a leggyönyörűbb, legvitálisabb nő sem elérhetetlen a számára.
Ugyanakkor a kontinencia nemcsak a szexuális energia megtartását jelenti. Ez csak egy vetülete, de ez annál sokkal komplexebb folyamat. Aki képes megtartani a szexuális energiát, sokkal könnyebben tudja ellenőrizni az érzelmeit és a gondolatait is. Nem folyik el a figyelme, kontrollálja az érzelmi, mentális energiáját is, tehát ilyen módon is „férfiasabbá” válik.

Nem hiányzott a magömlés?

Eleinte hiányzott. Én is úgy voltam vele, mint a legtöbb férfi, hogy egy szeretkezés nem teljes anélkül, hogy legalább egy magömlésem lenne. Ezt az évtizedek (vagy inkább életek) alatt bevésődött berögződést nagyon nehéz volt levetkőzni. Hiszen úgy szoktuk meg, hogy az egész szeretkezés afelé halad, hogy a végén a felgyülemlett energia és feszültség kirobbanjon. Meg kellett törnöm magamban ezt a fajta kényszerítő erőt. Ugyanakkor a nők a fejében és lelkében élő sablont is át kell írni, hiszen ők is megszokták, hogy az jelenti a férfi számára az örömet, ha magömlése van. Ez akár egy-két év be is beletelhet.

Mi az, amit konkrétan átélsz a szeretkezésben?

Ott van egyrészt az adásnak a csodálatos öröme: hogy a kedvesemnek végtelen mennyiségű örömet és gyönyört tudok adni. Aki férfiként megélte már, hogy a nő órákon át akár száz meg száz orgazmust él át a karjai között, és szinte az eszméletvesztésig fokozódik a gyönyöre, az tudja, mire gondolok. Ugyanakkor van a férfierő érzékelésének és uralásának is egy különleges öröme: hogy hihetetlen energiával telt állapotot érzel, ami egyre csak fokozódik. És időnként most már olyan is van, hogy én is érzékelek egyfajta gyönyörállapotot magömlés nélkül is.

Milyen nehézségekkel szembesültél a gyakorlás során?

Az előbb említett tudati átprogramozás volt a legnehezebb. Ezzel időről időre meg kellett küzdenem. Aztán az is nehéz volt, amikor már nem élveztem a régi fajta szeretkezést, de az új típusú még nem mindig sikerült, mert bizonyos helyzetekben megtörtént a letöltődés. Ilyenkor mindig nagy frusztrációt éreztem. Ezt is fel kellett oldani: meg kellett tanulnom lazábbnak lenni, hogy ha megtörténik, megtörténik, menni kell tovább. Ugyanakkor persze mentális kiskapukat sem szabad hagyni, mert ha néha-néha megengedjük, mindig újra kell kezdeni a folyamatot.
Energetikailag nekem nagyon sokat segítettek a gyakorlatok. Amikor ezeket abbahagytam, sokkal nehezebb volt a mag megtartása. Pár hétig még működik a folyamat, utána viszont elindul egy szétszóródás. Most már egyetértek azzal, hogy egy tantrikusnak élete végéig kell szublimáló gyakorlatokat folytatnia.

Mit tanácsolnál azoknak, akik most kezdik el a gyakorlást?

Azt, hogy szerezzenek gyakorlati tapasztalatokat, mert a tapasztalatok önmagukért beszélnek. Ha belevágnak a gyakorlásba, gyökerestől át fog alakulni az életük. A tantra azt mondja, hogy a legkönnyebben és leggyorsabban a Shakti kegyelme révén lehet megtanulni a tantrikus szeretkezést.

N. L. interjúja egy tantragyakorló férfival

Share This

Megosztás

Oszd meg az oldalt az ismerőseiddel!