Oldal kiválasztása

Bár a tantra mint kifejezés egyre inkább terjed, a tantrikus tanokat a legtöbb ember számára még ma is a misztikum és/vagy egy torzult megértés köde takarja. Ugyanis egy elferdült kép került be a köztudatba, miszerint a tantra egy alapvetően a szexualitás felfokozásáról, az intenzív vágykielégítésről, az élet hedonisztikus élvezéséről szóló, ezeket igazoló tanítás. Az eredeti tantrikus tanítások azonban teljesen másról szólnak.

Néhány évtizeddel ezelőtt kezdődött el az a folyamat, melynek révén az ezredéves tantrikus tanítások nyugatra érkeztek, közismertté váltak, mondhatnánk úgy is, hogy az évszazadokon át titokban, kis közösségekben, szigorú beavatások által átadott tantrikus hagyomány hirtelen nyilvánosságra került, könyvek jelentek meg a témáról nagy számban, keleti és nyugati tanítók, mesterek kezdtek beszélni és tanítani erről a különleges spirituális tanításról. 

Ez a nyitás egy globális átalakulás részeként és egyben továbbvivőjeként egy új korszak eljövetelét hirdeti, amikor is a tantra alapvető tanításai, mint például a nő és férfi közötti szakrális összekapcsolódás és egységállapot tanításai, vagy a létezésben minden szinten megnyilvánuló polaritás, vagy a szerelem, a párkapcsolat és a szeretkezés ősrégi titkai újra elérhetővé és átélhetővé válnak a tiszta szívvel és kellő eltökéltséggel keresők számára.

Share This

Megosztás

Oszd meg az oldalt az ismerőseiddel!